Frisør

Moms for Frisører: Fordele og Almindelige Spørgsmål Besvaret

At forstå momsreglerne er vigtigt for en frisør og kan give dig en dejlig ro i maven. Dette blog-indlæg udforsker momspligt for frisører og besvarer almindelige spørgsmål om moms.

01. december 2023

Hvad er Moms?

Moms er en afgift, som virksomheder skal opkræve eller betale ved salg eller køb af varer eller serviceydelser. I Danmark tillægges en vares pris en momsafgift på 25%. En virksomhed skal indberette både salgs- og købsmoms.

Hvordan Beregner du Salgsmoms?

Lad os sige at du skal have 2.000 kroner i kassen for en behandling. For at du kan få det, skal du tillægge 25% til prisen. I dette tilfælde vil det altså være 500 kroner ekstra. Det vil sige at prisen på behandlingen skal koste din kunde 2.500 kroner, fordi du skal betale de 500 kroner til skat.

Hvordan Beregner du Købsmoms?

Købsmoms er skal oplyses, ligemeget hvor du handler og skal derfor ikke udregnes. Hos os, vises købsmomsen f.eks. i kurven og igennem check-out. Hvis du handler, som virksomhed, i udlandet, kan momsen helt fratrækkes [og dermed ikke betales] fra ved oplysning af dit cvr-nummer. Bemærk at du derfor heller ikke kan trække købsmomsen fra i dit regnskab.

Hvad Betyder Det at Være Momspligtig som Frisør?

Som frisør betyder momspligt, at du skal opkræve moms på dine ydelser og produkter. Samtidig har du ret til at trække momsen fra de omkostninger, du har haft i forbindelse med din virksomhed.

Hvad Skal Det Indberettes for?

Hvis du har tjent mere [salgsmoms] end du har brugt [købsmoms], skal du betale det overskydende salgsmoms til skat. Hvis du har brugt mere end du har tjent, skal du have penge tilbage fra skat.

Hvordan Udnytter Frisører Momsfordele?

Hvis du har tjent en masse penge og derfor skal indbetale din salgsmoms, kan du f.eks. købe nyt udstyr eller inventar. På den må får du betalt din salgsmoms og samtidig købt inventar og udstyr som kan gøre din hverdag bedre.

Fordele ved Momsregistrering

Momsregistrering giver frisører mulighed for at trække momsen fra indkøb, hvilket kan være en betydelig økonomisk fordel. Derudover bidrager det til at opbygge professionalisme og tillid hos kunderne.

Er Der Moms på Alle Behandlinger?

Moms på specifikke behandlinger afhænger af de lokale momsregler. Nogle behandlinger kan være momsfri, især hvis de har sundhedsmæssige formål. Det er afgørende at konsultere de specifikke momsregler i din region.

frisør

moms

momspligtig

momsregistrering

opstart

skat

økonomi

Skrevet af Rasmus Østergaard

Forfatter hos Just Add People

Moms for Frisører: Fordele og Almindelige Spørgsmål Besvaret - Just Add People

Kunne du tænke dig endnu flere gode tips og tricks?

Ved at tilmelde dig accepterer du, at Just Add People må kontakte dig via e-mail.