Tips & Tricks

Sælg mere med mindre

Opdag hemmelighederne bag at sælge mere med mindre, som frisør. Blogindlægget her dykker ned i vigtigheden ved at simplificere dit salgsområde og optimere dit produktudvalg. Lær hvordan du fokuserer på værdi, ikke egenskaber, så du kan sende dine kunder hjem med en god oplevelse, samt nogle lækre produkter.

23. januar 2024

Optimer Dit Produktudvalg

Optimering handler om mere end bare at reducere antallet af produkter. Det handler om at vælge de bedste og mest effektive varer for dine kunder. Mange tror, at et bredere produktudvalg er vejen til succes, men du har sikkert selv prøvet at stå i en butik, med 7 forskellige ansigtscremer, hvor de faktisk kan det samme. Ved at  fjerne unødvendige salgsvarer, gør du valget nemmere for dine kunderIdentificer dine top-performere og overvej at fjerne produkter, der ikke tilføjer betydelig værdi for dine kunder eller omsætning i din forretning. Du skal altså prøve at få hvert produkt i dit sortiment til at tjene et klart formål og opfylde behov for dine kunder.

Simplificer Dit Salgsområde

Nu når du har fået udvalgt dine kunders favorit-produkter, er det tid til at se på hvordan du viser dem frem. Vi anbefaler salgshylder eller vægreoler til at udstille enkelte stk. af hvert produkt. Se f.eks. banner-billedet på indlægget her, hvor vi har her brugt Stratos hylderne til at skabe et overskueligt udstillings- og salgsområde hos en kosmetolog.

Spar penge? Ja!

Ved at følge de ovenstående to punkter vil du ikke kun spare penge nu, men også på sigt. Du sparer penge nu og her, fordi du ikke behøver så mange hylder. Super simpelt. Du sparer penge på sigt, fordi du ikke skal købe så mange forskellige varer hjem hele tiden. 

Fokus på Værdi, Ikke Egenskaber

Når du interagerer med kunder, er det vigtigt at skifte fokus fra produktets egenskaber til den værdi, det tilføjer deres liv. Forklar ikke bare, hvordan en shampoo indeholder naturlige ingredienser; forklar, hvad det betyder og hvordan den gør kundes liv bedre.

Et godt eksempel

En hårvoks har måske teksten "ekstremt hold". Det siger ikke så meget for kunden, der ikke har prøvet den før. Prøv at sætte dig i kundens sted. Det kan være at de er cyklet ind til dig og nu skal cykle på arbejde. Forklar dem at voksen er perfekt, hvis man lige skal rette håret i løbet af dagen. Kunden vil altså kunne se fordelen i at kunne rette sit hår efter at have cyklet.

 

Afsluttende ord

Ved at simplificere dit salgsområde, optimere dit udvalg og fokusere på værdien, kan du ikke kun gøre dine produkter attraktive og øge dit salg, men også forbedre oplevelsen for dine kunder. Giv det en chance - det virker, faktisk.

frisør

salg

shampoo

tjen penge

økonomi

Skrevet af Rasmus Østergaard

Forfatter hos Just Add People

Sælg mere med mindre - Just Add People

Kunne du tænke dig endnu flere gode tips og tricks?

Ved at tilmelde dig accepterer du, at Just Add People må kontakte dig via e-mail.